المقادير:
دجاجة متوسطة الحجم- بصلة متوسطة مفرية- معلقتين صلصة طماطم- ملح+ فلفل اسود- عصير ليمونة أو معلقتين خل- معلقة صغيرة سمن
الطريقة:
تغسل الدجاجة جيدا وتتبل بالملح والفلفل وتوضع بالثلاجة لمدة 6 ساعات حتي تتشرب حيائها
تخرج الدجاحة ثم تشطف بالماء وتقطع أربع أرباع وذلك لسهولة النضج
يوضع البصل وصلصة الطماطم والملح والفلفل الأسود وعصير الليمونة أو الخل في طبق صغير ويتم التقليب حتي يتم تجانس المكونات مع بعض
نحضر صينية وندهنها بملعقة السمن
نمسك ربع ربع من الدجاجة ونتبله بالخلطة السابقة من علي الجانبين (من فوق ومن تحت) ثم يوضع في الصينية الي آخر المقدار
يوضع مرة أخري في الثلاجة ويترك فترة ما بين 2 الي 3 ساعات حتي تتشرب الفراخ التتبيلة
تزج في فرن درجة حرارته متوسطة مع مراعاة تغيير وضع الصينية( يعني الجزء اللي تلاقيه احمر خليه بره والجزء اللي تلاقيه لسه محمرش تخليه جوه)الي ان تنضج الدجاجة
يوضع الدجاج في الفرن من 30 الي 45 دقيقة أو حتي تمام النضج
تقدم مع الأرز و الملوخية
** بالهنا والشفا **